Život beduínov priblíži výstava fotografií v martinskom múzeu

25.02.2013 Martin

Martin 24. februára (TASR) – Výstavu fotografií o každodennom živote beduínov otvoria vo štvrtok 28. februára v Etnografickom múzeu Slovenského národného múzea (SNM) v Martine. TASR o tom informovala kultúrno-propagačná manažérka oddelenia prezentácie a marketingu SNM v Martine Milena Kiripolská.

Fotografie z cyklu Zo života beduínov v Sýrskej púšti vznikli podľa nej počas terénnych výskumov pracovníkov Katedry manažmentu kultúry a turizmu Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre Marwana Al-Absiho a Jaroslava Čukana. „Na arabskom východe je zvykom privítať každý deň šálkou voňavej kávy a takým istým spôsobom ho aj zakončiť. Nielen o tomto zvyku kočovných obyvateľov púšte hovoria fotografie z oblasti Al-Lažat, medzi Damaskom a Palmýrou a v okolí Rakky,“ uviedla Kiripolská.

Doplnila, že súčasťou otvorenia výstavy bude rozprávanie o živote obyvateľov púšte a o výskumoch medzi nimi s autormi fotografií z nitrianskej Katedry manažmentu kultúry a turizmu UKF v Nitre. Výstava fotografií v Etnografickom múzeu SNM v Martine potrvá do 31. marca 2013.
 

Vyberte región